21. juni 2017

Schweitzisk boring og Grønlands Nationaldag

Test af den polariserede radar, som kan se grundfjeldet og iskrystallernes orientering i iskappen.

p>Der blev boret ved det Schweitziske borested i dag. Boret borede 15 m på 20 min! Flere omstændigheder omkring boringen var ikke optimale, men dagens præstation viser at RADIX boret virkelig er et hurtigt bor. En læk i systemet medførte tab af borevæske og boringen blev standset. Dernæst blev borehullet tømt for borevæske ved brug af trykluft (!)

Ellers er lejren ved at forberede sig på en flyvning i morgen. Vindslæden bliver pakket ned, paller og iskernekasser bliver dokumenteret. Landingsbanen er blevet præpareret af Chris og Sverrir og den er i meget god stand, nattemperaturerne er lave og vejrudsigten er lovende.

I dag er det Grønlands Nationaldag og Grønlandske Jens Jakob fra Windsled holdet holdt en fin tale om Grønlandske traditioner forbundet med den længste dag, betydningen og symbolværien af det Grønlandske flag, og hans værdsættelse af at Grønland og Indlandsisen er involveret i international forskning, som er af stor betydning for kommende generationer i hele verden.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Dybdeboring kernelængde: 11.48 m.
  2. Logget dybde: 464.27 m.
  3. Måling af vandisotoper: 333.30 m
  4. Prøvetagning ved firn gas boring: 60 m
  5. RADIX boring til 15 m under pilothullet
  6. Målinger af vanddamp, metan, aerosoler, sne, og grænselagsmeteorologi
  7. Klargjorde paller med tønder og grej
  8. Åbnede trappen ned til borehallen
  9. Præparerede lasteområdet
  10. Dokumenterede iskernekasser

Vejret: Blå himmel med spredte, høje tynde skyer hele dagen. Temperatur: -4°C til -20°C. Vind 0-3 m/s fra Vest. Vindstille det meste af eftermiddagen.

FL, Anders Svensson

Jakob og Remo borer 15 m på 20 min.

Landingsbanen er mere end klar til at modtage fly i morgen.