1. juni 2016

Så kom vinden!

Pakning af den store ballon. Kun folk og en snescooter holder ballonen på plads.

Først på dagen var det mildt med en fin brise fra øst. Ifølge vejrudsigten skulle blæsten komme sent på eftermiddagen, et tegn ville være at vinden ville dreje til vest. Vi beluttede at pakke balloner.

Fem mand var fuldt beskæftiget med at pakke balloner og vi besluttede at pakke de små (og letteste) først for at få træning. Ved 17-tiden gik man i gang med at pakke den store ballon (35 m lang og 5m i diameter og 470 kg). Vinden var lige ved at tage den, og den blev forankret af folk og en snescooter og vinden var drejet til vest. En halv time efter at den var pakket sammen øgede vinden pludseligt, og mens vi spiste aftensmad kl 19, begyndte det virkeligt at ruske. Her ved 22-tiden er vinden på 12-15 m/s.

Hjemme er det ikke noget særligt; men i sneområde med -18 °C står himmel og jord i eet . På grund af snefygning er sigtbarheden nede på 200 m. Vi har været heldige med ballonerne og nu håber vi bare at vinden lægger sig til i morgen, så vi kan få fly ind. Det er en måned siden vi sidst havde et Herkulesfly.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. < Pakkede alle balloner, og satte dem på palletter.
  2. < Planerede hele lejrområdet..
  3. < Arrangerde gods til returflyvning til Kangerlussuaq.

Vejret i dag: Overskyet med sne, lidt solskin, senere snestorm. Temp. -12 til -26 °C. Vind: 5 m/s fra Ø øgende til 15 m/s fra V. Sigtbarhed: 2 km, om aftenen 200 m.

FL., J.P.Steffensen

Snefygning imellem vore teltbygninger.