6. juni 2016

Lufthavnen ved EGRIP lukket en halv dag på grund af vejret

Christian, Niccolo og Lydia rejser teltbygningen “Stapi”.

Her til morgen vågnede vi op til et fuldstændigt skydække. Himlen havde samme farve som sneoverfladen. Der var overhovedet ingen horisont at se, bare samme farve overalt, lysegrå. Samtidigt blæste der en stærk vind på tværs af landingsbanen med noget snefygning. Det var nødvendigt at holde Herkulessen i Kangerlussuaq indtil vejret blev bedre. Den lille Twin Otter, som er stationeret ved EGRIP, kunne heller ikke lette fra landingsbanen. Men det lille fly er fleksibelt, så det lettede bare på tværs af landingsbanen fra den lille forbindelsvej, der er mellem landingsbanen og forpladsen.

Ved middagstid passerede en klar front over lejren, vinden drejede og himlen blev blå igen. Vi kaldte på Herkulessen, og den kom kl. 14.30. Hele operationen gik fint, og Twin Otteren foretog endda to flyvninger og var ikke færdige før kl. 21.00. Lejren vokser, og med en teltbygning mere rejst ligner lejren efterhånden en lille landsby.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Håndterede to Twin Otter flyvninger for Nettles gruppen.
  2. Modtog Herkulesflyvning (Skier 21). Afsked med Malte.
  3. Udjævnede gulvet laboratoriehallen og halede sne til overfladen.
  4. Arbejde med schweizisk test boreudstyr.
  5. Opførte en 3 m x 3m teltbygning, ”Stapi” og møblerede med senge.
  6. Borede pilothul for den schweiziske test med det danske bor.

Ad.1: Nettles gruppen har fuldendt indsamlingen af seismisk udstyr ved NE-2 (Nordvest Grønland).

Vejret i dag: Overskyet, blæsende med sne om morgenen og klart vejr resten af dagen. Temp. -15 °C til -19 °C. Vind: 8 - 5 m/s fra NV drejende til VSV. Sigtbarhed: Om morgenen ned til 1 km og om eftermiddagen til horisonten.

FL., J.P.Steffensen