11. juni 2016

Fra hvid til blå himmel

Hele lejren foran hovedbygningen.

Heldigvis lagde vinden sig I løbet af natten, så vi nu har bedre betingelser for udendørs arbejde. Om formiddagen var det dog tåget og Twin-Otter’en kunne ikke flyve. Efter frokost fløj Twin-Otter’en nordpå med Nettles folk for at opsamle den sidste seismiske station. Lokaliteten skal besøges en gang til førend programmet kan afsluttes.

I borehallen blev de første to bjælker til understøttelse af boretårnet lagt. Dette skridt kræver stor påpasselighed, da det lægger fundamentet for hele boreopstillingen.

På overfladen blev der flyttet fygesne fra gårdsdagens hyler og der var fuld aktivitet i Schweitzer teltet og i vanddampsteltet, hvor der blev rejst et tårn til atmosfærisk prøvetagning. I området med ren sne øst for lejren blev snehøjden målt ved de 200 bambusstænger, som blev sat op tidligere på sæsonen. Senere blev der taget 58 overflade prøver langs en linje på norsk manér, det vil sige på ski.

Jan har tilbragt de fleste af døgnets timer i køkkenet med at tilberede aftenens gourmet middag. En skam at Michelin guiden ikke dækker Indlandsisen.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Placeret de første bjælker til understøttelse af boretårnet i borehallen
  2. En Twin-Otter flyvning i dag opsamlede seismisk station NE-6
  3. Smeltet borerøret fast i bunden af borehullet ved det schweiziske borested
  4. Opsat tårn og sne-højde laser-målere ved overflade-analyse-programmet
  5. Målt snehøjder i bambusskoven
  6. Taget overfladeprøver langs en linje i ren-sne området
  7. Fjernet sne i lejren fra gårdsdagens fygning
  8. Begyndt opsætningen af reoler i bagenden af snedker-garagen
  9. Nydt en fantastisk Lørdagsmiddag tilberedt af Jan

Vejret i dag: Overskyet, tåget og lidt snefald om formiddagen. I løbet af eftermiddagen klarede det op og himlen blev blå igen. Temperaturer -9 °C til -18 °C. Vind fra 0 til 7 m/s startende i NV og skiftende til S i løbet af aftenen. Aftenen var solrig og blev til en flot lørdag aften.

FL, Anders Svensson