1. maj 2017

Vi modtog idag det første fly efter put-in

Skier 12 forlader EastGRIP vha. raketter (ATOs - Assisted Take Off solid fuel rockets).

For engangs skyld var vi idag ikke nervøse for at skulle modtage et fly til EastGRIP. Vejret idag var perfekt: Klar blå himmel, -20°C, og moderat vind langs landingsbanen. Missionen gik fint. Vi modtog 6.5 ton last og brændstof. Hej til Iben, Maria, Camilla, Motohiro, Hans Christian, Steffen, Jens Christian and Bo. Farvel til Jesper fra PM energy, som har lavet et fantastisk stykke arbejde på hovedgeneratoren de sidste dage.

Da vi nu er 19 personer i lejren er weatherport'ene blevet taget i brug. De fleste sover nu i weatherport'ene, mens der kun er 4 tilbage som sover i domen. Vi har stadig ikke rindende vand, så alle er blevet informeret om den strenge nødvendighed af god håndhygiene vha alchohol. Dynamikken i lejren har ændret sig, med de mange nye mennesker i lejren. Her til aften hyggede folk sig med film og popcorn. De næste 17 dage, er vi efterladt for os selv - det næste fly til EastGRIP er planlagt til d. 18. maj.

Hvad vi har lavet idag:

  1. Den store snesmelter er blevet tændt. Vi skulle have rindende vand i morgen.
  2. Arbejdet på at modificere den nye snesmelter til drikkevand og centralvarmen i domen.
  3. Bygget weatherport til opbevaring af mad.
  4. Modtog Skier 12 (90) med 8 nye eastgripers.
  5. Sorteret nyankommet last.
  6. Installeret radiatorer i weatherport'ene
  7. Den store flytning: folk er nu flyttet fra domen til weatherport'ene.

Vejret i dag: Hele dagen, klart vejr med moderat vind. Temperaturer: -19°C to -33°C. Vind: 12 kt to 17 kt fra SV. Sigtbarhed: til horisonten.

FL, J.P. Steffensen