4. maj 2017

En dag i saltminerne.

Christian bryder sneblokke af rampetunnelens loft for at øge højden.

Selvom vinden ikke giver op, har flere mennesker i dag overvundet vinden og arbejdet på overfladen. En af de tilsneede Flexmobils blev opvarmet og startet af Sverrir og HansChr. Jens Christian og Bo arbejdede på at indstille vores 3 m parabol til kommunikation.

En sand manifestation af kollektive anstrengelser var at rejse det 6 m høje tårn som bruges til isotop og aerosol målinger. 8 personer deltog i operationen.

Der var meget trafik i rampetunnelen, som er indgangen til snehallerne. Den sædvanlige trafik af personer der arbejder i snehallerne, blev til tider stoppet af Christian, Iben, Camilla og Maria som arbejdede med at øge loftshøjden. Dette blev gjort ved at skære blokke væk fra loftet med en motorsav. Blokkene blev brudt af ved hjælp af en spade eller hammer og faldt direkte ned i en ventende vognslæde. Den fyldte slæde blev derefter trukket op til overfladen.

Sneoverflade målingerne fortsatte ved Hans Christian, Motohiro og Maria, mens arbejdet i borehallen forsatte ved Steffen og Trevor, Bruno, Dennis, Grant og Kenji.

Hvad vi har lavet i dag:

 1. Tiltagende højde på rampetunnelen ved at skære 40 cm af loftet.
 2. Startet Flexmobil 1 og kørt den ud af vinterparkeringen.
 3. Arbejdet i borehallen.
 4. Arbejdet på satellitdisken.
 5. Arbejdet med at etablere videnskabshallen.
 6. Vanddampsopsamlings tårnet rejst.
 7. Fjernet fygesne fra rampeindgangen.
 8. Sne sampling.

Ad.3: Bore-rapport:

 1. Installeret elektricitet i borekabinen.
 2. Træk test med anden winch controller.
 3. Arbejdet på VVS for borevæske reservoir.

Vejret i dag: Skyfrit hele dagen, med perioder med let overskyet, moderat til stærk vind. Temperatur -10° C til -18° C. Vind: 7 til 11 m/s fra SV. Sigtbarhed: Til horisonten. Let snefygning.

FL, J.P. Steffensen