6. og 7. maj 2017

Den første rigtige Lørdag aften og weekend i feltsæsonen 2017

Gruppebillede lørdag aften. Fra venstre mod højre: J.P., Sverrir, Bo, H.C., Grant, Dennis, Steffen, Sarah, Sepp, Camilla, Maria, Jens Christian, Iben, Christian, Trevor, Motohiro, Kenji, Hans Christian og Bruno.

Lørdag formiddag begyndte dramatisk. Ved morgenmaden stoppede hovedgeneratoren. Problemet blev lokaliseret til brændstofindsprøjtningspumpen. Ved høje belastninger faldt frekvensen under de tilladte værdier. Vi var i kontakt med selskabet og ved hjælp af deres instruktioner lykkedes det os at justere omdrejningstallet, så generatoren ikke stoppede. Denne tilpasning tog noget tid, og i mellemtiden tilsluttede vi backupgeneratoren for at drive domen og de vigtigste målinger og eksperimenter. Snehallerne var mørke, og folk fik en ekstra lang kaffepause. Ved middagstid var problemet løst, og hovedgeneratoren har kørt fint resten af weekenden.

Lørdag aften blev fejret i en fuldt funktionel lejr. Vi har rindende vand, varme, og fra fredag aften har alle internetadgang. Lørdagens aftensmåltid blev tilberedt af Camilla Marie, Maria og Iben: Ruller med laks, grønlandslam, grøntsager og Svalbardkage til dessert. Det var en dejlig aften og snakken gik til langt ud på natten.

Søndag begyndte vi sent, men det lykkedes os alligevel at få mange ting udrettet. Da der for en gangs skyld ikke var kraftigt blæst, byggede vi to weatherports, mens arbejdet fortsatte i borehallen.

Hvad vi lavede lørdag og søndag:

 1. Reparerede sneblæser og lokaliserede problemet med dårligt kørende snescootere. Problemet skyldtes en dårlig tromle benzin.
 2. Alle i lejren har nu web-adgang.
 3. Arbejdede i borehallen.
 4. Løste problemet med hovedgenerator-stop lørdag morgen.
 5. Tilsluttede backup-generatoren til strøm i domen og vand-isotop-målestationen.
 6. Monterede radaren oven på domen.
 7. Webkamera nu aktivt. Tjek: http://alice.egrip.camp/
 8. Bygget WP 3 (10 x 10, Stapi) og WP 4 (12 x 12)
 9. Monterede ny sav i logger-kabinen, hvor iskernen skal opmåles.
 10. Arbejdede med radarforbindelse, software, campserver og camp LAN.
 11. Sneprøvetagning.
 12. Startede japanske sne-eksperimenter

Vejret i weekenden: For det meste let overskyet, moderat til stærk vind. Temperaturer fra -6°C til -17°C. Vind: 4-9 ms fra SV. Ubegrænset sigtbarhed. Lørdag var varm og blæsende.

FL, J.P. Steffensen