8. maj 2017

Himlen forsvandt

Grant arbejder i den 7m dybe boregrav (incline trench).

I eftermiddag blev skydækket over lejren så tykt, at solen forsvandt, og himlen fik samme farve som sneoverfladen og horisonten forsvandt. Alt var bare hvidt. Den slags vejr er særlig farligt for personer, der kører bil. Uden kontrast kan huller og snedrift ikke ses, og kørehastigheden skal reduceres til ganghastighed. Da det også sneede fra tid til anden, blev synligheden reduceret til et par hundrede meter. Der blev givet en særlig sikkerheds briefing til lejrens bemanding.

Ellers fortsatte arbejdet i snehallerne, på overfladen og i domen. Vores kok arbejder lange dage og præsenterer os for to dejlige måltider om dagen. Aldrig undervurder kokkens arbejde.

I borehallen blev der arbejdet på bedre infrastruktur i graven til boret som er 7 m dyb (bunden er 15 m under sneoverfladen).

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Monteret sneblæser på Pistenbully 2 og fjernet snedriver rundt om mekanikerens garage.
  2. Installation af senge og møbler i WP 3 og WP 4.
  3. Arbejdet i borehallen.
  4. Arbejdet med at opsætte borde i Science hallen.
  5. Modtaget instruktioner til justering af hovedgeneratorindstillingen for at undgå fremtidige stop.
  6. Arbejdet med radarforbindelse, software, campserver og camp LAN.
  7. Fjernet den indre cargoline (paller på tromler) til en ny placering på den friske sneoverflade.
  8. Udført dansk og tysk sneprøvetagning.
  9. Japansk aerosol-prøvetagning og sne-eksperimenter i gang.
  10. Eddy-kovariansenhed nu installeret ved Water-Vapour Camp

Ad.3: iskerne logge bord justeret og rundsav monteret. Arbejdet på kabelafslutningen på borets antitorque. Arbejdet på indretning af snehallerne.

Ad.5: Sammen med PM Energy har vi analyseret problemet. Der er to indstillingsformer, der påvirker frekvensen af elektrisk strøm: RPM'en kan reguleres af en hastighedsregulator og en dråbe indstilling til brændstoftilførselen. Dråbe indstillingen regulerer, hvor meget brændstof der injiceres under belastning. Vi er overbeviste om, at vi kan foretage justering for at undgå problemer i fremtiden.

Vejret i dag: Til morgen let overskyet, til eftermiddag fuldt overskyet, sne og hvidt. Moderat vind blev til stærk vind. Temperatur -12 °C til -18 °C. Vind: 6ms til 9 ms fra SV. Sigtbarhed: Til horisont morgen, senere ned til 500 m.

FL, J.P. Steffensen