24. maj 2017

Stor aktivitet i snehulerne.

Fortælleaften. Bruno (til venstre) fortæller historier fra sine rejser. Ilka, Fumio, Matthias, Nanna, Valerie og Jianzhong lytter. Sepp arebjder med sine egne ting i baggrunden.

Der er nu mange som arbejder i undergrunden. De to opvarmede laboratorier er nu opført, så nu er der ikke kun folk som sætter borde, save og instrumenter op i snehulen, men også inde i laboratorierne. Samtidigt modtager iskerneloggerne nogle få iskerner så de kan forbedre deres rutiner. Der er dog stadig en mængde små detaljer som skal justeres og modificeres før samlebåndet er klar til en større iskerneproduktion. Vores kok har fået et nyt komfur med en ”ordentlig” ovn. Hun henrykte hele lejren ved at servere sprøde pizzaer til aften. Jeg undres stadig over hvilken revolution vor nye satellitforbindelse har medført. Alle har nu en aktiv mobil (på nettet) og alle har kontakt med familie og venner. Der er dog stadig en god stemning med spil og kortspil og snak om aftenen. Her til aften har Bruno underholdt med historier fra sine oplevelser som pilot.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Oprettede en midlertidigt madlager foran fødevareteltet.
  2. Havde 5 borekørsler.
  3. Arbejdede på infrastrukturen i analysehallen.
  4. To Viessmann kabiner er opført. Nu bliver de indrettet.
  5. Støbte en 75m lang snetunnel til kabler mellem snedkergaragen og hovedgeneratoren.
  6. Fremstillede kasse til affald på en pallet.
  7. Tysk indsamling af sneprøver.
  8. Japansk aerosol opsamling og sneeksperimenter.
  9. Vanddampsmålinger, metanmålinger og grænselags meterorologiske observationer.

Ad.2: Borernes rapport: Fortsatte boring med væske. 5 kørsler med HT boret. 4,5 m iskerne produceret. Optrænede nye borere. Fejlfinding på væskebehandlingsanlægget og FED apparatet. Monterede EGRIP 2 m boret og den nye elektronik til boretest i morgen.

Vejret i dag: Solskin. Nogle tynde skyer om eftermiddagen. Temperatur: -14°C til -28°C. Vind: 5 - 8 m/s fra VSV. Sigtbarhed: Til horisonten.

FL, J.P.Steffensen