3. og 4. Juni 2017

Sidste lørdag aften for det nuværende EGRIP hold før en større udskiftning.

EGRIP gruppebillede lørdag aften.

Det blev igen en god lørdag aften og søndag morgen. Lørdagens middag blev lavet af Alexey og Eliza: Borsth (russisk rødbedesuppe) og roulade og knödel (tysk kødroulade): Ilka, Matthias og Lydia. Apfelstrudel: Sepp. Det blev en fin afen med afslapning, snak og dans. Søndag morgen var der brunch kl 11 tilberedt af Dennis og Nicolai. Alting fungerer fint og vi regne med at kunne overlade lejren i god stand til det næste hold. Vi har planeret landingsbanen, og det er første tegn på at flyvninger nærmer sig. Selskabet i går må have været godt, for der er meget, meget stille her i domen her til aften.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Iskernebehandling lørdag 8,25 m eller bags 227-241. Søndag 9,90 m eller bags 242-259.
  2. Planerede forplads og taxiveje og selve landingsbanen i zig-zag.
  3. Borede i to skift. Lørdag er der boret 16,91 m iskerne og søndag 2,12 m frem til kl 19.00.
  4. Loggede iskerner i to skift. Logget dybde lørdag 280,33 m og søndag 282,45 m.
  5. Al frosset mad er nu sat i reoler i det nye lager.
  6. Arbejdede på el-installationer i borehallen.
  7. Arbejdede med lasteplaner for næste fly.
  8. Tysk indsamling af sneprøver.
  9. Japansk aerosol opsamling og sneeksperimenter.
  10. Vanddampsmålinger, metanmålinger og grænselags meterorologiske observationer.

Ad.3: Borernes rapport: Den nye EGRIP boreelektronik er blevet afprøvet i maj 2017. Både under huludvidelsen og under boring har den ikke levet op til kravene for stabil operation. Det er især spændingsoutputtet på 48V DC/DC konverteren som er så ustabilt i kulden at det er umuligt at opnå en stabil boring. Desuden havde vi i begyndelsen problemer med kommunkationen mellem konsollen og boret; men de er blevet løst. Arbejdet med at løse problemerne fortsætter både i lejren og i København med afprøvning af komponenterne i koldt miljø. Imens har vi opnået en stabil boring med HT trykkamrene med 2m kernerør. Vi vil fortsætte i to skift til og med mandag, så går vi ned på eet skift for at spare på borevæsken. Vi vil også afprøve ny konfigurationer af standardboret, som f.eks. nye trin skær med 3mm stigning, et lod på boret for at forøge faldhastingheden i væsken, en ny 3D printet, 3 bladet skruepumpe og endelig vil vi forberede os på den store personaleudskiftning og forberede de ekstra boringer som skal fortages i den kommende tid.

Vejret lørdag: Solskin. Temperatur: - 11°C til - 21°C. Vind: 5 m/s fra VSV. Sigtbarhed: Til horisonten. Vejret søndag: Solskin. Temperatur: - 13°C til - 23°C. Vind: 3-6 m/s fra VSV. Sigtbarhed: Til horisonten.

FL, J.P.Steffensen

Ved udgangen fra snehulerne. Et sjældent arbejdssikkerhedsskilt: En advarsel mod en ”lysere” fremtid.