9. juni 2017

En dramatisk dag med vind, sne og snefygning.

Snevejret har givet Anne Katrine en masse sne at tage prøver af.

Dette er dagen hvor vi skulle have haft en større udskiftning i personale – i forhold til planen. Det er ironisk at efter næsten tre ugers fint og stabilt vejr, falder vejret fra hinanden på præcis dagen, hvor vi skal have fly. Man bliver fristet til at blive overtroisk. Klokken 9 blev vinden pludselig kraftig og sammen med snevejr og fygning, blev situationen mere dramatisk end ønsket. Selvfølgelig blev flyet aflyst. Selvom vi havde forberedt os, var flere af vore telte ved at blæse væk, og vi måtte slås med vinden og sneen for at redde dem.

Dette fortsatte med at blæse og sne det meste af dagen, og da vindretningen er usædvanlig, dannedes der snedriver på usædvanlige steder. Indgangene til kokken fryser og til snehallerne er føget halvt til. Der forestår et større oprydningsarbejde. Flere tilbragte dagen med indendørs sysler i domen. Domen fik en god oprydning og vi fjernede en del skrammel, så domen ser pænere ud til det nye hold. Tiden vil vise, om der bliver fly i morgen.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Iskernebehandling: Ingen behandlig idag. Isotop- CFA-laboratoriet og laboratoriet til isfysik har været i sving hele dagen.
  2. Boring: Borerne foretog to afsluttende filterkørsler og derefter fem regulære borerunder. Den nye EGRIP elektronik opførte sig godt til borernes store tilfredshed og borekvaliteten var bedre end tidligere i år. 9,05 m blev boret.
  3. Logget dybde 328,48 m.
  4. Fly aflyst idag på grund af vejr.
  5. Ryddede op i domen.
  6. Reddede flere telte fra at blæse væk.
  7. Tysk indsamling af sneprøver.
  8. Japansk aerosol opsamling og sneeksperimenter.
  9. Vanddampsmålinger, metanmålinger og grænselags meterorologiske observationer.

Vejret i dag: Overskyet, sne og snefygning. Temperatur: - 4°C til - 12°C. Vind: 8-13 m/s (16 m/s) fra ØSØ. Sigtbarhed: Ned til 1/2 km under snevejrof fygning.

FL, J.P.Steffensen

Valerie går mod vinden fra snehulerne til domen.