10. og 11. juni 2017

Modtog fly, startede nye aktiviteter i lejren og fejrede lørdag aften på en søndag

TDomen er tæt befolket på en lørdag (søndag) aften med en lejrpopulation på 34. Vi nød en dejlig middag og fejrede fødselsdag for Sepp (stående) og Jan T. (siddende).

Lørdag eftermiddag klarede vejret op og lejren kunne modtage Skier 71. Flyet medbragte 24 deltagere sådan at vi nu er oppe på 36 personer i lejren. Vi sagde farvel til JP, Bruno, Lydia, Ilka og Eliza. Vi havde desuden besøg af 5 tyske gæster, og flyet blev holdende to timer i lejren, så der blev tid til en rundvisning. På grund af fygsne på startbanen var det meget vanskeligt for flyet at komme op i fart, så det var nødvendigt med 9 forsøg op og ned ad startbanen før det kom i luften. Da denne maneuvre kostede en del brændstof blev det nødvendigt med en mellemlanding ved Summit Station for at tanke op.
Med alle de nye folk, starter der flere nye aktiviteter op i lejren parallelt med dybdeboringen, iskerneanalyserne og overflademålingerne. En firn-gas boring er påbegyndt i ren-sne-området med det formål at undersøge hvordan luftboblerne dannes når sneen sammenpresses til is. Et pilothul er ved at blive boret til montering af borerør til test af det schweitziske hurtigbor RADIX. På grund af lørdagens flyvning var det ikke muligt at fejre lørdag aften, så i denne uge fejrer vi i stedet for søndag aften. Nikolai, Valerie, Emilie og Henrik lavede en fantastisk tre-retters menu og der var en god fest.

Hvad vi har lavet i dag:

Modtog Skier 71 lørdag aften

  1. Dybdeboring kernelængde: 10.82 m
  2. Logget dybde lørdag: 335.74 m, søndag 339.31 m
  3. Iskerneanalyser søndag: 233.75 m
  4. Forberedte firn-gas boringen udenfor lejren.
  5. Borede pilothul til det Schweitziske RADIX borerør
  6. Målinger af vanddamp, metan, aerosoler, sne, og grænselagsmeteorologi
  7. Udpakning og fordeling af gods og lagring af mad
  8. Fejrede lørdag aften på en søndag inkusive Sepps og Jan T. fødselsdage

Vejret lørdag: Overskyet, sne og snefygning om formiddagen, gradvis opklaring om eftermiddagen og skyfrit om aftenen. Temperatur: - 6 °C til – 20 °C. Vind: 2-9 m/s (max 12 m/s) fra SV.

Vejret søndag: Nogle skyer om morgenen, men blå himmel resten af dagen.
Temperatur: - 11 °C til – 21 °C. Vind: 3-6 m/s fra SV.

FL, Anders Svensson