26. juni 2017

Oplæring af de nytilkomne

Andrew og Diana foretager akkumulations-målinger i bambus-skoven. Opmåling af bambuspindene bliver gjort effektivt fra slædehøjde!

Mandag gik med at de nytilkomne i lejren skulle sættes ind i alle de forskellige arbejdsopgaver, som vi har her på EGRIP. Borerne sammensatte nye skift, hvor mere erfarne borere oplærer de nye borerfolk. Iskerne-loggerne fulgte det samme mønster, her var det Helle, der oplærte nye loggere. Boreelektronikken blev klargjort til en test om aftenen. På overfladen udførte et nyt team (se billedet) de mange målinger, der er en del af overfladeprogrammet. Chris brugte den gode overfladekontrast i solskinsvejret til at færdigøre klargøringen af skiway.

I videnskabs-trenchen foresatte et rutineret hold fra tidligere flyvninger den gode rutine med både målinger af isens fysiske egenskaber og vandisotopmålinger. Endelig har Nora og Basile arbejdet utrætteligt på at rengøre en del af de kerne-trug, som skal bruges til opbevaring af brittle-kernen – det er vigtigt for den skrøbelige ise, at trugene har en fin glat overflade.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Færdiggjorde klargøring af skiway.
  2. Dybdeboring kernelængde: 5.17 m (indtil kl. 19.00).
  3. Logget dybde kl. 19.00: 495.23 m.
  4. Vandisotoper: Dybde 78.65 m (er begyndt på den nedre del af pilot-kernen).
  5. Nedpakning af firn gas telt.
  6. Målinger af vanddamp, metan, aerosoler, sne, og grænselagsmeteorologi
  7. Målinger af isens fysiske egenskaber.
  8. Rensning af kernetrug.

Vejret: Overskyet om morgenen, derefter solskin og igen mere skyet om aftenen. Vinden drejede fra SV til NV og tiltog til 9m/s. Temperatur mellem -13°C og -11°C.

FL, Bo Vinther