28. juni 2017
Karl Emil fremviser et gult 3D-printet EastGRIP logo. 3D-printeren er den vide kasse til højre.
Når man er i en lejr langt fra civilisationen, så er det altid en stor udfordring at have de rigtige reservedele og det rigtige værktøj. I dag fik vi gang i en maskine, som kan lave visse typer reservdele og værktøj her på EGRIP: En 3D-printer. Vores mekaniske ingeniør Karl Emil er også en specilist i 3D-printere, så han fik hurtigt printeren installeret og lavet en første test (se billede).
I borehallen blev der boret et par iskerner indtil først på eftermiddagen, der var igen problemer med at knække kernerne, så loggerne blev udfordret. Senere på dagen hævede vi væskesøjlen i borehullet og kerne-fangerne blev udskiftet. Herefter blev kernkvaliteten mærkbart bedre. Bore-elektronikken blev også testet på selve boret, men måtte tilbage til domen for at blive modificeret yderligere.
På overfladen blev snedriver fjernet både rundt omkring i lejren og ud for indgangen til borehallen mm. Både i videnskabshallen og på overfladen var der god fremgang i de videnskablige programmer. Endelig blev forseglingen mellem borehallen og iskerne-bufferen færdiggjort, så temperaturen i bufferen kan holde sig under -20C.
Hvad vi har lavet i dag:
Vejret: Overvejende solskin, dog med enkelte lette snebyger. Vind fra V op til 8 m/s, drejende SV og aftagende op af dagen. Temperatur mellem -12 °C og -8 °C.
FL, Bo Vinther
Nora graver pit til udhuset. Den skal være dyb, så der er behov for en spand og hjælpere på overfladen.