8. og 9. juli, 2017

En god drejning

Test-boring med AWI-boret: Jan, Steffen, Bent og Ina i aktion.

Henover weekenden fik vi godt nyt fra dybdeboringen. Hældningen i borehullet er nu begyndt at aftage efterhånden, som vi kommer dybere ned. Dvs. At vores evne til at orientere fjederen (som sidder nær borehovedet) opad i hullet når vi borer har gjort at vi kan dreje boret mere mod lodret. Det er et skridt fremad for vores boreteknologi, som vi har opnået ved intensivt arbejde på boret, elektronik og software gennem de seneste uger og måneder. Vores chef-borer, Steffen, satte dette fremskridt i sin rette historiske kontekst i en tale til vores gode lørdagsmiddag – tilberedet af Abby, Andrew og Vaislieos.

Søndag formiddag fik vi en skøn brunch, som Gonzalo og Mayu stod for, og Gonzalo uddelte premier til de forskellige køkken-hjælpere han har haft – der var premier til alle i og med, at de alle havde udført jobbet utilfredstillende i større eller mindre grad! Søndagen blev igen afsluttet med Gonzalos Pizza a la carte, så vi bliver virklig forkælet.

På overfladen fortsatte radar-målingerne og AWI boresystemet blev afprøvet til produktionsboring. Derudover fortsatte det normale overfladeprogram og vi begyndte på at bore endnu en kerne med hånboret SV for lejren. I videnskabshallen fortsatte målingerne af isnes fysiske egenskaber.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Eftersyn og reparation af catarpiller.
  2. Dybdeboring kernelængde: 10.34 m (indtil kl. 19.00 søndag).
  3. Logget dybde kl. 19.00 søndag: 606.13 m.
  4. Logning af borehullet, hældningnen er nu aftagende.
  5. Målinger af vanddamp, metan, aerosoler, sne, og grænselagsmeteorologi
  6. Målinger af isens fysiske egenskaber.
  7. Radarmåliner nær lejren.
  8. Boring med håndbor, kerne A2-17 650 m Sv for borehallen, current depth 12.2 m.
  9. Boring med AWI-boret: 15.7 m til 28.15 m.

Vejret: Solskinsdage indtil søndag eftermiddag, hvor det blev tåget med let sne. Vinden drejede fra SV til NV henover weekenden, op til 7 m/s. Temperatur mellem -19°C og -8°C.

FL, Bo Vinther