15. og 16. juli 2017

Service, reperation og rensning

De dejlige middage lørdag og søndag, dokumenteret af Mayu.

I denne weekend har borerne serviceret og repareret koplingen til dybde-encoderen og dybdeborings-spillet. Alt sammen for, at vi gør vores bedste for at have en velfungerende bore-opstilling resten af sæsonen. Under disse eftersyn belv det opdaget at filteret til tensning af borehullet havde en gal topventil, så ventilen blev udskiftet. Herefter startedes filtrering af væsken i borehullet, og hele 7 kørsler med fulde filtre blev gennemført Søndag. Filter-kørslerne vil fortsætte indil væsken er helt renset.

Ellers havde vi en kort peride med skyer, let sne og blæst lørdag eftermiddag, aften og nat. Det var derfor dejligt at være indendørs og nyde lørdagens middag og fest. Bent, Karl-Emil, Marius og Søren lavede dejlige hotdogs til os lørdag. Om søndagen sørgede Gonzalo og Andrew for pizza a la carte, serveret af Andrew her i ”Restaurant EGRIP”.

På overfladen og i videnskabshallen fortsatte arbejdet som planlagt, og efter vinden lagde sig begyndte Chris på klargøring/rengøring af skiway, samt rengøring i selve lejren.

Hvad vi har lavet i dag:

 1. Større servicering/oliering af dybdeborings-spillet.
 2. Reperation af encoder-koplingen.
 3. Udskiftning af topventil i borehuls-filteret.
 4. Dybdeboring kernelængde: 8.20 m (indtil kl. 19.00 søndag).
 5. Logget dybde kl. 19.00 søndag: 669.32 m.
 6. Filtrering af borehul påbegyndt.
 7. Færdiggjorde boring med AWI opstillingen: 72.2 m til 85.0m.
 8. Målinger af vanddamp, metan, aerosoler, sne, og grænselagsmeteorologi
 9. Målinger af isens fysiske egenskaber.
 10. Vandisotop-prøvetagning til brug for sublimations-studier.
 11. Forberedelse/rengøring af skiway og lejr før/efter blæsevejr.

Vejret: Lørdag startede med solskin, men fra middagstid til midnat skyet med lette snebyger. Vinden fra SV, drejende 360 grader over V, N, Ø og S tilbage til SV, vindstød op til 12 m/s, snefygning. Temperatur mellem -17°C og -7°C.

FL, Bo Vinther