EGRIP indflyvning 2016 er nu fuldendt – University of Copenhagen

03 May 2016

EGRIP indflyvning 2016 er nu fuldendt

 Tirsdag d. 3. maj 2016

Pistenbullyen henter ankommet gods.

Det sidste fly i indflyvningsperioden er nu kommet og forsvundet igen. Vi har nu ikke flere LC-130 flyvninger før i begyndelsen af juni. Vi har alt planlangt gods i lejren og selvfølgelig er det muligt, at vi har glemt noget. Men lige nu kan vi ikke huske at have glemt noget, hvilket er godt. Det kan være at vi har glemt noget som er glemt; men vi er fortrøstningsfulde. Vi skal nok klare det, hvis et problem viser sig. Sune og Hans Christian (den yngre) forlod os i dag. De kommer tilbage til projektet senere i sommer. Malte og Christian (tømrer) ankom i dag, og de deltog straks i lejrens arbejde. Der var en hyggelig og afslappet stemning omkring middagsbordet her til aften. Der er ikke flere flyvninger i den nærmeste fremtid. Fra nu af kan vi koncentrere os om at opbygge lejren og påbegynde bygningen af iskerneborestedet.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Byggede to 3,7 x 6,5 meter teltbygninger.
  2. Flyttede sne rundt om hovedbygningen.
  3. Fejlsøgte fjernvarmesystemet.
  4. Bar alle instrumenter og madvarer som ikke tåler frost ind i  hovedbygningen.
  5. Modtog Herkulessen (LC-130) med kaldenavn SK21.

Ad.3.: Vi kunne ikke forstå hvorfor der ikke kom særligt med varme ud i rørsystemet. Det viste sig, at der var en fejl i kontakten til pumpen. Vi har sat pumpen i et andet stik og nu kører den.

Ad.5: Skier 21 landede kl 11.27 lokal tid og flyet var i luften igen kl 12.12 lokalt i første forsøg og ved brug af en halv landingsbane. I de hektiske 45 minutter lossede flyet 6800 kg gods, pumpede 5500 liter brændstof over i lejrens tank og lastede 1000 kg returgods. Samtidigt ankom to passagerer og to passagerer forlod os. Det var en meget succesfuld flyvning.

Vejret i dag: Solrigt og klart. Temp. -22 °C til -34 °C. Vind: 3 - 5 m/s fra SV. Sigtbarhed: Til horisonten (det samme som i går).

FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→