Aldrig en kedelig dag – University of Copenhagen

04 May 2016

Aldrig en kedelig dag

 Onsdag d. 4. maj 2016

Chris og Hans Christian arbejder på hovedsnesmelteren

Der er altid noget at lave i lejren, ikke blot planlagte ting, men også bøvlede opgaver og overraskelser. Som det kan ses i listen over ting vi har foretaget os, har vi udført en hel del. At få vandforsyningen til hovedbygningen til at fungere har vist sig at være mere bøvlet end vi regnede med; men vi skal nok få det til at virke. Dagens overraskelse var at hovedgeneratoren begyndte at lave numre med os. Det er noget som helst ikke må ske. Tilsyneladende er problemet løst, så om aftenen kunne vi alle slappe af og flere så en film. Forårsvejret er tilbage efter sidste uges ”varmebølge”. Vi har meget stabilt, men koldt vejr. Vinden kan være op til 7 m/s og med morgentemperaturer på under -30 ºC, er afkølingen ganske betydelig.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Lagde kabler til de to garager. De har nu en elinstallation.
  2. Pakkede gods ud og sorterede det.
  3. Forsøgte at få vandforsyningen til at fungere.
  4. Flyttede kokkens snesmelter udenfor og fik drikkevandsforsyningen  etableret.
  5. Rekonstruerede hele kloaksystemet under hovedbygningen.
  6. Anbragte al tør-mad i kokkens lagertelt.
  7. Skiftede olie på hovedgeneratoren og reparerede den.
  8. Monterede køjesenge i tre teltbygninger.

Ad.3: Hovedsnesmelteren fyldtes over natten med vand, så her til morgen etablerede vi vandforsyningen til hovedbygningen; men på grund af mange lækager (systemet har ikke været i brug siden 2012), mistede vi for meget vand og rørene til snesmelteren frøs. I morgen vil vi afmontere rørene og tø dem op i generatorhuset.

Ad.5: Vi havde medbragt et fuldt ombygningssæt til kloakken. Dette blev monteret. Nu er alle afløb isoleret og forsynet med elvarme.

Ad.7: Sidste nat kl 0300 stoppede hovedgeneratoren på grund af en olietrykalarm. Alle mekaniske elementer så ud til at være iorden, inklusive oliestanden. Vi udskiftede derfor computeren, og kl 0500 startede generatoren igen. Hen ad formiddagen begyndte fortsatte computeren med at afgive trykalarmer, heldigvis uden at stoppe. Vi konkluderede at fejlen skyldtes en defekt olietrykssensor. Da vi alligevel snart skulle skifte olie på generatoren, udskiftede vi tryksensoren samtidigt. Siden dette har generatoren kørt fint.

Vejret i dag: Solrigt og klart. Temp. -22 ºC til -34 ºC. Vind: 3 - 5 m/s fra VSV. Sigtbarhed: Til horisonten (det samme som i går).

FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→