Fremad på en smuk dag – University of Copenhagen

05 May 2016

Fremad på en smuk dag

 Torsdag d. 5. maj 2016

Pistenbullyen med Westa sneblæseren udgraver to begravede køretøjer


 
Denne dag har været smuk på flere måder. Vejret er virkeligt smukt og vejrudsigten er også god. Desuden fik vi gang i vandforsyningen. Det kan måske virke som en trivialitet; men det forøger komforten i lejren betydeligt. Vi har nu opvaskemaskine og et badeværelse med håndvaske med koldt og varmt vand. Vi har toiletter (dog kun til det flydende) og et brusebad, og så har vi en køkkenvask. Infrastrukturen i hovedbygningen er nu komplet.

Kaitlin hentede sne til drikkevand og lavede senge i teltbygningerne.

Malte og Christoph færdiggjorde oprydningen af godset, og bagefter hjalp de Joel med at lægge kabler, efter han havde gravet render.

Hans Christian, Christian og J.P. var i blikkenslagerbranchen og ordnede hovedvandforsyningen, mens Sepp og Joel ordnede drikkevandsforsyningen.

Chris var i sit es. Han afmonterede bladet på Pistenbully 2 og monterede vor splinternye sneblæser. Han gik straks i gang med at grave vore to Flexmobiler ud af sneen.

Sarah lavede en virkelig god mexikansk middag til aften.
 
Hvad vi har foretaget os i dag:
 

  1. Udgravede kabelrender i hele den nordøstlige side af lejren.
  2. Alt  gods er nu sorteret og anbragt i godsområdet.
  3. Lagde 180 m kabel.
  4. Efter omfattende fejlfinding virker drikkevandsforsyningen og hovedvandforsyningen.
  5. Opvaskemaskine, brusebad, badeværelse og toiletter virker nu.
  6. Monterede sneblæser på Pistenbully 2 med et iøjnefaldende resultat.
  7. Sengene er nu klar i teltbygningerne

 
Ad.4: Vi anbragte drikkevandssnesmelteren udenfor i går. I nattens løb havde den virkeligt svært ved at holde sig varm. Det viste sig at en af varmeelementerne var itu, og at isoleringen ikke var god nok. Et varmeelement blev udskiftet og isoleringen forbedret. Nu virker den fint. Vandrørene til hovedsnesmelteren var frosset til is. De blev afmonteret og optøet og tørret. Vandpumpen havde opgivet ånden efter de sidste dages hårde prøvelser, så vi byggede hele pumpesystemet om, og indsatte en ny pumpe. Vi indsatte også et par ekstra ventiler - så nu virker systemet fint.
 
Ad.5: At vaske op er nu en fornøjelse. Hans Christian indviede brusebadet og kom meget ren ud. Med håndvaske og rindende vand er lejrens hygiejne væsentligt forbedret.
 
Vejret i dag: Solrigt og klart. Temp.  -21ºC til -33ºC. Vind:  5 m/s fra
VSV. Sigtbarhed: Til horisonten.
 
FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→