Det begynder at blive spændende – University of Copenhagen

09 May 2016

Det begynder at blive spændende

Mandag d. 9. maj 2016

Vejret i dag var slet ikke egnet til at tage billeder, så her er et billede af Hans Christian Steen-Larsen som er ved at sætte en fælles CIC og GEUS station op.

Vi er nu i den fase af udgravningen hvor vi er nødt til at være præcise i arbejdet. Vi er ved at udskære de forme hvor vore store balloner skal ligge. De næste dage bliver meget spændende.

Når vi har fuldendt udgravningen, anbringer vi de store balloner, som vi så puster op og begraver i sne. Når sneen er hærdet, tager vi luften ud af ballonerne og vi skulle så have støbte snehuler – håber vi! Flere mennesker havde travlt med at tage sneprøver langs den blottede væg i udgravningen. Stemningen i lejren er god.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Udgravningen er nået til 4,5 m dybde.
  2. Reparation af den gamle Yanmar.
  3. Sortering af alt ballonrelateret udstyr.
  4. Reparation af stor læk ved to vinduer.
  5. Tog sneprøver langs væggen i udgravningen.

Ad.1: Vi udgraver nu den præcise del som skal passe til ballonerne. Udgravningen er nu så dyb, at vores mekaniker har modificeret snerørene på snefræseren så sneen kan komme højere op.

Ad.4: Siden vi kom, har vi undret os over, at der var så meget træk i køkkenet. Til at begynde med troede vi at det skyldtes læk langs gulvets kant på grund af sprækker i isoleringen fra traversen sidste år. Her til morgen fandt Christian svaret. Under traversen sidste år har ruden ved siden af kokkens krydderihylde og ruden ved kaffemaskinen langsomt sat sig i den trekantede ramme. Glasset var sunket så langt ned, at der var et 1 cm gab mellem ramme og glas. Christian tætnede lækken med skumgummibændler og silikone.

Vejret i dag: Overskyet og dårlig kontrast. Temp. -11 °C til -31 °C. Vind: 5-8 m/s fra SV. Sigtbarhed: 2 km.

FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→