Stor aktivitet: Torsdag morgen til fredag morgen kl 0630 – University of Copenhagen

12 May 2016

Stor aktivitet: Torsdag morgen til fredag morgen kl 0630

Torsdag d. 12. maj 2016

Balloner på linje før udpakning.

Nu er den store opgave løst: Alle balloner er nu begravet under flere meter sne, og sneoverfladen er flad igen med kun et par ventilationsrør og slanger som stikker ud af sneen. Nogle få bambusflag markerer stedet hvor dagens og nattens drama har udspillet sig. Vi begyndte tidligt med at montere det sidste ventilationsrør og lægge balloner på plads i bunden af udgravningen. Så blev slangerne tilsluttet og alle slanger blev ført hen til pumpestationen i et telt. Kl 16 begyndte vi at pumpe og efter 2 timer var der tryk på de små balloner. Kl 2130 var den store ballon under tryk og NEEM ballonen var klar kl 2230. Så begyndte vi at blæse sne tilbage på ballonerne med Pistenbullyen og en Yanmar.

Den anden Pistenbully sørgede hele tiden for, at der var sne nok at blæse ned. Vi arbejdede hele natten og kl 0630 var opgaven løst. Nu skal vi vente i tre dage, hvor vi holder trykket i ballonerne, indtil sneen hærder. Om tre dage vil det så komme for en dag om operationen har været en succes. I det mindste er ballondelen af projektet blevet en succes gennem hårdt arbejde fra alle lejrdeltagere og gennem omhyggelig produktion og forsyning af de nødvendige dele fra det danske firma Presenco.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Udpakning af balloner og lægge dem på plads.
  2. Bragte opvarmede slanger ud i kabinen på Pistenbullyen.
  3. Satte pumpestationen op i et telt.
  4. Lagde kabel ud til pumpeteltet og installerede snedkergaragens fordelerboks.
  5. Pumpede ballonerne op og blæste sne på.

Vejret i dag: Mest klart, om natten tynde skyer. Temp. -15 °C til -27 °C. Vind: 5-8 m/s fra V til SV. Sigtbarhed: Til horisonten.

FL., J.P.Steffensen

Torsdag d. 12. maj 2016

Der lægges slanger. Fra venstre til højre: Christian, J.P., Joel, Malte og Kaitlin.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→