Traversen er tilbage og forberedelser til næste fase af hulebyggeriet – University of Copenhagen

17 May 2016

Traversen er tilbage og forberedelser til næste fase af hulebyggeriet

Tirsdag den 17. maj 2016

Den fuldtlastede traverse ankommer til EGRIP kl 0920.

Vi havde telefonkontakt med traversen på det aftalte tidspunkt imorges kl 0800. de var kun 17 km fra EGRIP og kunne se stationen! Dette var en stor overraskelse for vi ventede dem først tilbage i aften.

Det viste sig, at under forsøgene på at udgrave og trække de tunge slæder fri ved depotet, brækkede en af trækstængerne. Slæden kunne stadig trækkes med ekstra kæder; men det betød at man ikke kunne stoppe når først toget var sat i gang. Det er nødvendigt at skubbe slæderne sammen før man sætter i gang ellers risikerer man at sidde fast. Uden trækstang kan man ikke skubbe toget sammen. Derfor besluttede de to sig for at blive ved med at køre, og de byttede ovenikøbet sæder under kørselen. Derfor kom de hjem i rigtig god tid.

Ved EGRIP ryddede vi op på byggepladsen. Ballonerne blev løftet op fra hulerne med kran. To af ballonerne skal genbruges og de andre bliver pakket ned.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Løftede ballonerne op gennem elevatorskakten med kran.
  2. Traversen kom tilbage i morges kl 0920.
  3. Lavede kasser til sne til Nansenslæder.
  4. Begyndte at pakke tømmer ud fra tømmerslæden.
  5. Fjernede slanger og pumper fra byggepladsen.

Ad.2: Traversen ankom tilbage til EGRIP efter at have kørt 135 km til depotet, udgravet slæderne, arrangeret slæderne i et tog og kørt 135 km tilbage. Det hele på 42 timer.

Vejret i dag: Overskyet om morgenen, klart resten af dagen. Temp. -19 til -28 °C. Vind: 7 m/s fra V, om aftenen 2 m/s fra SV. Sigtbarhed: Om morgenen ned til 1 km under let snefald, om eftermiddagen til horisonten.

FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→