Vore gæster rejser allerede i morgen – University of Copenhagen

24 May 2016

Vore gæster rejser allerede i morgen

 Tirsdag d. 24. maj 2016

Malte, Joel, Chris og Bjarni (Twin Otter pilot) nyder at vente på, at snelammet bliver færdigt.

PARCA holdet har været meget effektivt. I dag fløj de til en station for at vedligeholde den og var tilbage allerede først på eftermiddagen. Med Pistenbully og kran hjalp Chris PARCA holdet med at flytte deres station 4 km borte til 300 m fra EGRIP lejren. Flytningen tog kun et par timer. Selvom alle havde opgaver med at skære sneblokke, lave reoler, holde pumper i gang og blæse sne, fandt Joel alligevel tid til at tilberede et snelam til aftensmad. Et stykke alumininiums folie blev lagt på sneen med trækul ovenpå. Trækullet blev antændt og et krydret lammelår, indpakket i folie blev lagt ovenpå. Stegetiden er ca. 1 meter, d.v.s. den tid det tager for trækullene at smelte sig en meter ned i sneen.

Aftensmåltidet var hyggeligt og vi nød vore gæsters selskab. Gæsterne forlader os allerede i morgen hvor de flyver mod Qaanaaq efter et kort besøg ved det gamle NEEM borested.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Assisterede Twin Otteren. De har i alt modtaget 2.200 liter brændstof.
  2. Hjalp med at flytte PARCA stationen..
  3. Rettede væggene op og indsatte reoler i kokkens fryser.
  4. Gravede den tyske udgravning ned til 4 m.
  5. Vedligeholdt trykket i ballonerne fra pumpestationen.
  6. Gjorde sneen flad og jævn omkring trappeskakten.
  7. Udskiftede oiletryksensoren på hovedgeneratoren.

Ad.7.: Allerede få dage efter vores ankomst begyndte hovedgeneratoren at foretage spontane stop, på grund af en lav olietryk alarm. Vi fandt snart fejlen: En defekt olietryksensor. Vi udskiftede den med en reserve men forestillingen fortsatte og ganske ofte stoppede generatoren midt om natten. Vi kontaktede leverandøren, og det viste sig at begge vore sensorer tilhører en defekt serie. I går bragte PARCA holdet så to nye sensorer, og vi besluttede at lave et kontrolleret stop lige efter frokost. Imidlertid var Chris og J.P. i generatorrummet da generatoren igen besluttede sig for at stoppe og sensoren blev øjeblikkeligt udskiftet. Siden da, ingen problemer.

Vejret i dag: Klart med få høje skyer. Temp. -16 °C til -26 °C. Vind: 3 m/s fra VSV til 8 m/s fra SSV . Sigtbarhed: Til horisonten.

FL., J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→