Ballonhulekonstruktionen er færdig – University of Copenhagen

26 May 2016

Ballonhulekonstruktionen er færdig

 Torsdag d. 26. maj 2016

Malte og Joel i indgangen fra rampen til the helt nyligt åbne borehal. De to andre huller fører til trappeskakten og til tunnelen til laboratoriehallen.

I dag var den store dag! Vi begyndte at tømme ballonerne om morgenen og ved 11 tiden kravlede Joel og Malte ned langs de slappe balloner i rampen, gennem borehallen og gav Kaitlin og J.P. i tunnelen til laboratoriehallen en stor overraskelse.
Da ballonerne var helt tømt, kunne vi se resultatet. Det var smukt. Ballonerne har haft en god pakning langs siderne så der er ikke meget sne at fjerne.
Ballonerne blev trukket ud på overfladen, sammen med pumpestationen og alle slanger, og arbejdet med at skære rigtige døre til imellem hulerne begyndte.
Da vejret i dag var dårligt, besluttede vi at vente med at sætte trappen op i trappeskakten. I stedet blev hullet dækket til med et låg for at undgå fygesne.
Hulesystemet med to tunneler, en elevatorskakt, en trappeskakt, en fryser til mad, et iskernelager, en laboratoriehal, en borehal og en 40m adgangsrampe er nu færdig. Ikke mere hoppeborg i denne sæson, og dette er sket på selve årsdagen for vor ankomst til EGRIP fra NEEM sidste år.

Hvad vi har foretaget os i dag:
  1. Tømte ballonerne.
  2. Pakkede pumpestationen og fjernede slangerne.
  3. Tilskar hullerne mellem hulerne til rigtige døråbninger.
  4. Lagde låg på trappeskakten.
  5. Placerede Sarahs ”Tomat hus” ved siden af madteltet.
  6. Olieskift på generatoren.
  7. Reparation af den tunge slæde med brækket trækstang.
  8. Tætnede fordøren i hovedbygningen på grund af træk.
  9. Tyske studier af sne i udgravning

Ad.1: De første målinger indikerer at største højde i borehallen er mellem 5 m og 4,95 m. Bredden er mellem 4,8 m og 4,9 m

Vejret i dag: Overskyet, blæsende og sne hele dagen. Temp.  -16 °C til -21 °C. Vind:  5 - 8  m/s fra N. Sigtbarhed: 0,5 – 1 km. Dårligt vejr.FL., J.P.Steffensen