Travl Søndag – University of Copenhagen

29 May 2016

Travl Søndag

Søndag d. 29 maj 2016

Gruppebillede midt på laboratoriehallens tag. Fra venstre til højre: Christian, Christoph, Sarah, Malte, Joel, Chris, J.P., Kaitlin og Sepp.

Vejret blev bedre i dag og vi kunne fortsætte med udendørs aktiviteter. I listen nedenfor er der mange gode udfyldte opgaver. Hulesystemet har nu tre indgange: Rampen, som kan lukkes en gang imellem, en elevator og en trappe som begge er afdækket med et telt og derfor mindre vejrfølsomme.

I ugens løb blev spørgsmålet om tagets styrke over ballonhulerne rejst. Var taget stærkt nok til at bære sig selv, og kunne taget bære en eventuel ekstra vægt? Udformingen af ballonhulerne er lavet efter et omhyggeligt studium af sne, is og især sneblæsersne. Vi er klar over, at der er en masse psykologi involveret, når man arbejder i huler ”uden et tag”. Men sneen er taget, og for at berolige fremtidige arbejdere i hulerne, demonstrerede vi tagets styrke i dag ved at parkere to stk. 8 ton Pistenbully, en 1 ton Yanmar, en 350 kg snescooter og 9 folk midt ovenpå laboratoriehallens tag. Vi tog et billede som bevis. Som forventet, skete der intet. Personligt ville jeg aldrig have parkeret en Pistenbully ovenpå et ”traditionelt” trætag.

Hvad vi har foretaget os i dag:

  1. Hovedtrappe, gulv og telt færdige.
  2. Arbejdede med kabler til den SV side af lejren.
  3. Ble færdig med at planere området ved hulerne med Yanmar..
  4. Behandlede landingsbanen.
  5. Eftersyn på den store sneblæser og derefter blev den parkeret. PB 2 har nu blad på igen.
  6. Fjernede snedriver fra omkring teltbygninger.
  7. Tyske videnskabelige aktiviteter.

Vejret i dag: Solskin hele dagen. Temp. -13 °C til -34 °C. Vind: 3-5 m/s fra SV og SØ. Sigtbarhed: til horisonten.

FL., J.P.Steffensen

Søndag d. 29 maj 2016

De stolte trappebyggere, lige før et telt blev sat over den næsten 7 m dybe trappeskakt. Byggerne er: Christian, Malte, Kaitlin og Joel.

← Forrige dagbogsblad   Næste dagbogsblad→