Sidste mission og lukning af lejren – University of Copenhagen

13 August 2016

Sidste mission og lukning af lejren

Lørdag d. 13. august 2016

Sidste EGRIP hold 2016 tilbage i Kangerlussuaq. Fra venstre: Diana, Troels, Randi, Trevor, Emilie, Mari, Sverrir and Dorthe.

Som sædvanlig på den sidste dag i lejren, blev der hektisk aktivitet i lejren så snart beskeden om at Herkulesflyet var på vej nåede frem. Alle sidste øjebliks ting blev pakket og sat på palle som blev trukket til forpladsen med Flexmobil. Hovedbygningen, som på dette tidspunkt fik strøm fra reservegeneratoren i snedkergaragen blev lukket og generatoren stoppet. Iridium satellitsystemet blev afbrudt og al kommunikation foregik derefter via håndholdt satellittelefon. For første gang prøvede vi noget nyt under sidste flyvning: Vi overførte brændstof til ståltanke fra flyets tanke og vi lastede flyet ved at trække pallen med gods in i flyet med flyets indbyggede spil. Hele operatione gik fint og efter 1 time og 35 minutter på sneen var flyet klar til afgang. EGRIP lejren er nu lukket for vinteren. Lejren åbner igen sidst i April 2017.

Hvad vi har lavet i dag:

  1. Pakkede sidste ting til Kangerlussuaq.
  2. Modtog Skier 61. Afgang Kangerlussuaq 8.23. Ankomst EGRIP 10.45.
  3. Overførsel af brændstof fra LC-130 til tank. Lejren modtog 9430 liter Jet A-1.
  4. Parkerede brændstofpumpen, Flexmobilen og to snescootere.
  5. Brændstof tanken blev efterladt ved forpladsen til næste år.
  6. Hovedbygningen lukket og forseglet.
  7. Alle personer og sidste gods ombord på fly. Afgang EGRIP 12.20 i første forsøg. Ankomst til Kangerlussuaq 14.30.

Vejret i dag: Tåge og overskyet med tynde skyer om morgenen, senere spredt skydække af høje skyer. Temperatur -15 °C om morgenen. Vind 4 m/s fra V.

FL, Dorthe Dahl-Jensen, FOM J.P.Steffensen

← Forrige dagbogsblad