EGRIP camp er nu åben! – University of Copenhagen

26 April 2017

EGRIP camp er nu åben!

Onsdag d. 26. april 2017

En front bevæger sig over EastGRIP lige efter ankomst til lejren

Det første hold på 12 ankom til EastGRIP 12.40 lokal tid. Temperaturerne var -18 °C og det blæste 17 knob, så det føltes koldt! Der var nogle få komplikationer for at flyet kunne tage afsted, men det tog afsted 14:50 ved brug af raketter. I mellemtiden havde vi fået adgang til main dome og de to store garager. På dette tidspunkt kom der en front ind over lejren og vinden tog til. Hvis flyet havde været en time mere forsinket, var vi sandsynligvis ikke landet i dag.

Kl. 15.30 havde vi strøm produceret af vores 35 kW backup generator. Vi brugte sneblæsere for at få adgang til borehallen ved 17.15-tiden. Som forventet har er hallerne blevet deformeret en smule. De er omkring 30 cm lavere end sidste år, ellers er alt i god stand. Efter aftensmaden fortsatte arbejdet - jeg er sikker på at alle fik en god nats søvn selvom at temperaturerne indenfor stadig var under frysepunktet. Vi er nu 12 eastgrip'ere: Sverrir, Grant, Trevor, Dennis, Kenji, Hans Cristian, Sepp, Christian, Bruno, Jesper and J.P.

Hvad vi har lavet i dag:

 1. 12 eastgripers ankom til EGRIP kl. 12.40 med Skier 31 (tail 02)
 2. Outhouse ready.
 3. Åbnede main dome - alt er i skønneste orden.
 4. Åbnede tømrens og mekanikerens garage.
 5. Åbnede ned til borehallen, alt er i god stand.
 6. Vi har 1 sneblæser, 3 snescootere og 1 Pistenbully oppe at køre.
 7. Back-up generatoren blev tændt ved 15:30 tiden og giver nu strøm til lejren.
 8. Tomat-slæden var trukket ind i lejren
 9. Mounted new distribution box for backup generator a cable well.
 10. Slæden med tømmer blev trukket ind i lejren.
 11. Hoved-generatoren blev stille i korrekt position ved siden af domen.
 12. Drikkevands-snesmeleteren blev sat i gang.

Ad.11: Hoved-generatoren vil ikke blive startet foreløbig. Der er planlagt en seriøs rengøring og service af Jesper og Sverrier, som udføres de næste dage. Forhåbentlig vil generatoren være oppe at køre, inden det næste fly ankommer d. 30. april.

Onsdagens vejr: Ved middag blå himmel, og senere overskyet. Temperaturer -17 °C to -20 °C. Vind: 17 til 25 knob fra SSV. Sigbarhed til horisonten. En smule drifting-snow.

FL, J.P. Steffensen.

Holdet i Kangerlussuaq inden afgang. Fra venstre: Sepp, Christian, Sverrir, trevor, Kenji, Dennis, J.P., Jesper, HansChr, Grant and Bruno.

  Næste dagbogsblad→